Следвайте Гласове в ТелеграмЦентралното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ е информирало

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЦентралното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ е информирало
Коментари Харесай

ЦРУ: Иран готви атака срещу Израел в следващите 48 часа

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати е уведомило Израел, че Иран може да нападна страната през идващите денонощия, оповестява Voxnews, като се базира на близкоизточни медии.

" Унищожаването на иранското консулство в Сирия, при което починаха десетки високопоставени ирански чиновници и генерали, рискува да ескалира в огромна война в района. Това оповестяват някои медии в Близкия Изток, съгласно които американското разузнаване предизвестява Израел да чака боен отговор от Иран в границите на 48 часа “, се споделя в материала.

Според Al Mayadeen Иран възнамерява комбинирана офанзива с " дъжд “ от дронове и ракети по стратегически цели в Израел.

Върховният водач на Иран аятолах Хаменей разгласява изказване на иврит в обществената мрежа X/Twitter: „ С Божията помощ ще накараме ционистите да се разкаят за незаконната си експанзия против иранското консулство в Дамаск “, написа той.

Междувременно изданието The Times of Israel написа, че rзраелските сили за защита са почнали да приканват резервисти за противовъздушна защита заради опасения от ответен удар от Иран.

" Ходът идва на фона на заканите на Иран да отговори на евентуалното ликвидиране от Израел на Мохамад Реза Захеди, върховен чиновник на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война (КСИР) в Сирия, дружно с неговия заместител, петима други офицери от КСИР и най-малко един член на Хизбула “, се споделя в обявата.

Channel 12 оповестява, че Израел е в нараснала подготвеност по отношение на евентуален отговор на Иран на удара в Сирия. Отбелязва се, че този удар ще изисква по-значителен отговор на военните на еврейската страна.

В началото на април Иран упрекна Израел в офанзива против консулството на страната в Сирия. Бе докладвано, че вследствие на удара по Дамаск, по-специално, командирът на силите " Ал Кудс “ на КСИР военачалник Мохамад Реза Захеди е бил погубен.

Говорителят на Израелските отбранителни сили контраадмирал Даниел Хагари съобщи пред кореспонденти, че няма да разяснява удара. В същото време той акцентира, че мястото, където е нанесен ударът, " не е консулство или посолство “, а военна постройка на силите " Ал Кудс “, " маскирана “ като цивилна постройка.

Източници: Агенция " Фокус ", obektivno.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР